Je temperatuurbewaking voor jaren goed geregeld?

25 juli 2022

De meeste van onze klanten willen hun temperatuurbewaking het liefst voor de komende 20 jaar geregeld hebben. Men houdt er niet van als er om de zoveel jaar een nieuw systeem aangeschaft moet worden. En dat kunnen we ons voorstellen. Toch zien we dat bijvoorbeeld ziekenhuizen in de regel vrij laat zijn met het vervangen van dit soort systemen. Vaak zijn deze systemen oud, wordt het onderhoud steeds duurder en zijn de benodigde materialen voor reparatie of onderhoud niet meer te krijgen. Ook zie je dat de software dan bijvoorbeeld niet meer geüpdatet wordt, omdat het enigszins op leeftijd is allemaal.

Draadloze oplossingen zijn de basis, de hardware het middel

Vanuit Dyzle gaan we vooral uit van onze draadloze oplossingen. Deze kunnen met gemak een periode van 10 jaar mee. Niet dat het daarna niet meer werkt, maar het is prettig om een en ander dan even te updaten zodat alles aan de laatste normen voldoet. Zo zie je bijvoorbeeld dat in de loop van de tijd sensoren nauwkeuriger worden en de meetinterval korter. Eigenlijk veroudert software niet, sterker nog: wij updaten elk kwartaal. Het gaat vooral om de hardware waar steeds nieuwe functionaliteiten bijkomen. En zo dus ook bij de ziekenhuizen: daarom zeggen we ook dat hardware een middel is en geen doel op zich. Kortom, voor ons als bedrijf is dit niet zo’n ingewikkeld thema, maar ik zie wel dat men het bij grote bedrijven en instellingen soms lastig vindt om over te stappen

Om temperatuurbewaking goed te laten verlopen, worden er nauwkeurige en digitale sensoren in de koudeketen gemonteerd. De sensoren communiceren draadloos via een zeer betrouwbaar wifi protocol met het accesspoint. Het accesspoint verstuurt alle data via een beveiligde mobiele verbinding naar onze servers. Je logt eenvoudig in op de SaaS-oplossing van Dyzle. Hier kun je eenvoudig je data, rapportages, gebruikers en alarmen omtrent temperatuurbewaking beheren en controleren.

Erfenis uit het verleden

Dat overstappen kan lastig zijn omdat een grote installatie tig jaar geleden is aangeschaft, en er nu ook andere mensen mee gaan kijken naar hoe één en ander functioneert. Denk dan bijvoorbeeld aan een kwaliteitsmanager, die anders kijkt dan een IT-professional. In de praktijk zie je vaak dat er met een DMU gewerkt wordt. En juist daardoor kunnen dit soort projecten lang duren, soms zelfs anderhalf jaar. Dat maakt dat men het uitstelt in sommige gevallen, tot het echt niet meer anders kan. En dan zie je op gegeven moment dat grote bedrijven, organisaties of instellingen zoals ziekenhuizen met systemen werken die écht niet meer van deze tijd zijn. Een gemiste kans, zeker als je bedenkt dat het vervangen van de hardware helemaal niet zo’n groot probleem hoeft te zijn en de software sowieso periodiek geüpdatet wordt. Omdat we werken vanuit een SaaS-oplossing is alles immers continu actueel en worden er, zelfs zonder dat onze klanten dat in de gaten hebben, steeds innovaties doorgevoerd.

Heb je een uitdaging op temperatuurgebied?

Wil je meer over dit onderwerp weten of gewoon even vrijblijvend overleggen? Neem dan vooral contact met ons op. Je kunt ons bereiken via de contactpagina of bel naar 036 532 3900.

Bericht delen: