Broeidetectie

Nooit meer brand dankzij
Dyzle broeidetectie

Wat is broei?

Om te weten waarom we broeidetectie uitvoeren, is het wel zo handig om te weten wat broei nu is. Simpel gezegd is broei een toename van temperatuur in de kern van opgeslagen materialen. Het proces houdt zichzelf in stand en verergert naarmate de temperatuur toeneemt. Dit noem je een exotherme reactie, de temperatuur stijgt maar het materiaal kan dit niet kwijt. De hoofdoorzaken zijn: micro-organismen, zuurstof en vocht. Broei kan ontstaan in veel verschillende materialen, de eigenschappen van het opgeslagen materiaal zijn hierbij ook van belang. Helaas neemt het aantal branden veroorzaakt door broei al jaren toe, vooral bij recycling bedrijven. Door onze bewezen oplossing voor temperatuurbewaking te modificeren hebben wij ook een perfecte oplossing voor dit probleem: Dyzle broeidetectie. Helaas kun je broei niet altijd voorkomen, maar brand wel.

Neem vandaag nog contact met ons op!

Dyzle broeidetectie

Wat de broeidetectie van Dyzle zo uniek maakt, is dat voor de installatie ervan geen ingewikkelde IT infrastructuur hoeft te worden aangelegd. Dit komt doordat de broeidetectie via een eigen wifi protocol met het accesspoint communiceert. Voor het accesspoint is alleen een stopcontact nodig. Het accesspoint communiceert vervolgens met de servers van Dyzle. Deze communicatie wordt verzorgd door een SIM kaart. Hierdoor kunnen wij de verantwoordelijkheid voor de werking van het systeem volledig uit handen nemen, waarmee we de broeidetectie goed kunnen uitvoeren.

Om de broeidetectie goed te laten werken, worden de detectoren op lengte geleverd. Dat houdt in dat je de broeidetector kiest die het beste past bij jouw type opgeslagen materiaal. Je kunt deze eenvoudig zelf plaatsen maar indien gewenst helpen we je ook graag. Aangezien we onze hardware en software al ruim 15 jaar op andere gebieden inzetten betreft het een betrouwbare en bewezen oplossing.

Dit zijn de voordelen

Een van de grootste voordelen van onze oplossing is de eenvoudige installatie van de broeidetectie. De oplossing heeft slechts een stopcontact nodig om te werken. De installatie wordt uitgevoerd door één van onze experts, waardoor je binnen één werkdag al gebruik kunt maken van onze broeidetectie. Dankzij onze systemen is het mogelijk om altijd de kerntemperatuur te meten van de opslag. Met behulp van onze cloud ontglipt geen enkel stukje data je meer. Mocht er iets fout gaan met de broeidetectie, dan ontvang je direct een alarm via mail of SMS. De alarmen kunnen ook worden verzonden naar jouw eigen opvolging. Hierdoor is het mogelijk geworden om proactief in te grijpen en de benodigde maatregelen te treffen.

Velen gingen je tot tevredenheid van de lokale autoriteiten, verzekeraars en brandweer al voor. Waar wacht jij op?

Wat betekent dat voor jou?

Als je kiest voor Dyzle als partner voor broeidetectie, dan kies je voor ontzorging. Wij verzorgen de installatie van de broeidetectoren, zo hoef jij verder niets te doen. Uiteraard helpen we je bij de inrichting van ons online portaal. Gelukkig hebben we al veel ervaring op het gebied van broeidetectie en kunnen we je heel goed adviseren. We plaatsen de broeidetectoren in de opgeslagen materialen, binnen enkele minuten heb je al inzicht in de kerntemperaturen. Onze klanten zijn inmiddels zo bekend met onze oplossing dat zij zelf extra broeidetectoren kunnen plaatsen. Dat geeft je veel flexibiliteit in het gebruik en is ook nog kostenbesparend.

Minder kans op brand

Een proactieve aanpak in de ogen van de brandweer

Jij krijgt de regie terug, dus geen verassingen meer

Alarmen ontvangen via mail of SMS, waar je ook bent

Grafieken en trends analyseren

Positieve impact op vergunning aanvragen

Kleine investering met grote positieve impact

Wil je meer weten?

Er valt veel te vertellen over temperatuurbewaking. Het draait vaak niet alleen om de sensoren en de data. Je wil ook weten hoe het werkt, hoe de ondersteuning is.

Dyzle broeidetector

Meer weten over onze broeidetectie oplossingen? Neem contact op!

Benieuwd hoe de oplossingen van Dyzle broeibranden kunnen voorkomen? Onze specialisten bespreken graag de mogelijkheden met je. Onze specialisten bespreken graag de mogelijkheden omtrent broeidetectie met je. Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn per mail te bereiken via info@dyzle.com. Bellen kan natuurlijk ook naar 036 523 39 00.

Menu