Temperatuur meten

Wanneer je zoekt naar informatie over het meten van temperatuur, kom je al snel uit op het meten van de lichaamstemperatuur of de temperatuur in huis. Het is natuurlijk belangrijk om te weten of je koorts hebt, of dat je huis comfortabel warm is.

Temperatuur en bedrijfsvoering

Echter het meten van temperaturen gebeurt op heel veel plaatsen waar dit een cruciaal onderdeel is van de bedrijfsvoering. Denk bijvoorbeeld aan de productieruimtes waar jouw voedsel wordt geproduceerd en de koelingen waarin deze liggen bij de supermarkt. In de farmaceutische industrie zijn de belangen nog veel groter, daar kan een medicijn of vaccin zijn werking verliezen. Of je nu spreekt over voedsel of geneesmiddelen, temperatuur en de bewaking daarvan zijn zeer belangrijk.

Richtlijnen temperatuur meten

In deze branches zijn dan ook veel wetten, regels en richtlijnen van toepassing. Deze zorgen ervoor dat de bedrijven de controle van temperaturen goed inrichten en ook acteren op incidenten. De overheidsinstanties zoals IGJ en NvWA controleren dan ook met regelmaat of alle bedrijven zich dan ook houden aan de richtlijnen welke voor hen van toepassing zijn. Hierin staat vaak beschreven wat men moet meten en hoe.

Richtlijnen voor voedsel zijn: ISO 22000, BRC, FSSC 22000, IFS Food en HACCP.

Richtlijnen voor farma zijn: GMP, GDP, KNMP en ISO normen.

Er zijn zeer veel aanvullingen, bijlagen en afwijkingen op deze richtlijnen en normen. De komende jaren zullen er steeds meer normeringen worden samengevoegd en omgezet tot generieken normen die overal ter wereld hetzelfde zijn.

Temperatuur meten met Dyzle

Dyzle is begonnen met het meten van energieverbruik. Daarvoor hebben we nieuw hardware en software ontwikkelt want dat bestond toch nog helemaal niet. Met speciale sensoren werd het energieverbruik gemeten en doormiddel van een accesspoint via het internet verzonden naar het Dyzle portaal. Daar konden de gebruikers dan inloggen en zien wat er is gemeten en dus het energieverbruik

Steeds vaker vroegen onze klanten om ook andere dingen te meten zoals temperaturen. In 2012 zijn we ons volledig gaan richten op het meten en bewaken van temperaturen. Wij noemen dat realtime temperatuurbewaking. We plaatsen slimme en digitale sensoren in de zogenoemde koudeketen en meten 24/7 zeer nauwkeurig de temperaturen. De temperatuurdata is vrijwel direct zichtbaar in het Dyzle portaal. Je kunt daar ook alarmen instellen, rapporten aanmaken en grafieken analyseren.

Niet in alle producten of op alle plaatsen kun je met een sensor temperaturen meten. Daarom hebben we ook een ThermoCheck app gemaakt. Met deze app kun je eenvoudig met een bluetooth meetpen vers bereide producten meten. De app wordt vooral gebruikt in de voedsel branche zoals bij: restaurant, fastfood ketens, 

Wat kunnen wij nog meer meten en registreren?

  • Kerntemperaturen van gekoelde producten
  • De kerntemperatuur van vers bereide en warme producten
  • Ingangscontroles
  • Controlevragen beantwoorden
  • Checklists afwerken
  • Schoonmaaklijsten verwerken
  • Kwaliteitsmetingen uitvoeren 
Menu