Wat is temperatuurregistratie?

Als je werkt met voedsel of geneesmiddelen dan krijg je uiteraard te maken met het controleren van de bewaarcondities. Het controleren en registreren van de temperaturen is daarbij de absolute basis. Vaak zoeken mensen dan naar temperatuurregistratie, maar dat is niet wat je nodig hebt. Wat je volgens de wet- en regelgeving nodig hebt is temperatuurbewaking. Wat temperatuurregistratie nou eigenlijk is en wat daarbij het verschil is met temperatuurbewaking lees je op deze pagina.

De eerste systemen die zijn ontwikkeld voor het automatisch verzamelen van temperatuurwaarden zijn temperatuurregistratie systemen. Deze systemen zijn vaak uitgevoerd met bedraad sensornetwerk en hebben software nodig die op lokale computers is geïnstalleerd. De functionaliteiten die deze systemen bieden zijn erg basic en eenmaal gekocht wordt er weinig tot geen functionaliteit meer toegevoegd. Vaak zijn de aanschaf- en installatiekosten erg hoog. De connectiviteit wordt verzorgd door het ethernet netwerk van de gebruiker. 

Wat zijn de nadelen van temperatuurregistratie?

Het nadeel daarvan is dat je zelf verantwoordelijk bent voor de verbinding en dus de werking van het systeem. Bij uitval van het netwerk betekent dat ook dat je op dat moment niet kunt beschikken over realtime temperatuurbewaking. Deze systemen bieden ook weinig flexibiliteit als het gaat om het plaatsen van extra sensoren of het verplaatsen van bijvoorbeeld je koelkasten.

De temperatuurregistratie systemen kom je steeds minder tegen, veel bedrijven zijn al overgestapt naar temperatuurbewaking. Deze oplossingen bieden meer functionaliteiten, zijn flexibel in te zetten en ontzorgen je op het gebied van connectiviteit. 

Wat zijn de voordelen van temperatuurbewaking ten opzichte van temperatuurregistratie?

Als je realtime temperaturen moet meten omdat je actief ben in de voedsel of geneesmiddelen sector moet je kiezen voor temperatuurbewaking. Lees hieronder wat de voordelen zijn:

  • Betere functionaliteiten
  • Moderne interface van het programma
  • Makkelijker te (ver)plaatsen en uit te breiden
  • Connectiviteit wordt verzorgd door de leverancier
  • Oplossingen worden regelmatig van updates voorzien
  • Geen dataverlies 
  • Verzamelde data altijd inzichtelijk, waar je ook bent

Wil je meer weten over temperatuurbewaking? Neem dan contact met ons op via 036 532 3900 of stel je vraag via onze contactpagina.

Menu