Wat is temperatuurregistratie?

Als je werkt met voedsel of geneesmiddelen dan krijg je uiteraard te maken met het controleren van de bewaarcondities. Temperatuurregistratie is daarbij de absolute basis. Vaak zoeken mensen dan naar temperatuurregistratie, maar dat is niet wat je nodig hebt. Wat je volgens de wet- en regelgeving nodig hebt is temperatuurbewaking. Wat temperatuurregistratie nu eigenlijk echt is en wat daarbij het verschil is met temperatuurbewaking, lees je op deze pagina.

Temperatuurregistratie systemen

De eerste systemen die zijn ontwikkeld voor het automatisch verzamelen van temperatuurwaarden, zijn temperatuurregistratie systemen. Deze systemen voor temperatuurregistratie zijn vaak uitgevoerd met een bedraad sensornetwerk en hebben software nodig die op lokale computers is geïnstalleerd. De functionaliteiten die deze systemen bieden zijn erg basic.

Eenmaal gekocht worden er dan ook weinig functionaliteiten toegevoegd aan de temperatuurregistratie. Vaak zijn de aanschaf- en installatiekosten dan ook erg hoog bij temperatuurregistratie systemen. De connectiviteit wordt verzorgd door het ethernet netwerk van de gebruiker.

Wat zijn de nadelen van temperatuurregistratie?

Het nadeel van temperatuurregistratie is dat je zelf verantwoordelijk bent voor het leggen van verbindingen en dus de werking van het systeem. Bij uitval van het netwerk betekent dat ook dat je op dat moment niet kunt beschikken over realtime temperatuurbewaking. Deze systemen bieden ook weinig flexibiliteit als het gaat om het plaatsen van extra sensoren of het verplaatsen van bijvoorbeeld je koelkasten.

Temperatuurregistratie kom je dan ook steeds minder tegen, aangezien veel bedrijven zijn overgestapt naar temperatuurbewaking. Deze oplossingen bieden meer functionaliteiten dan temperatuurregistratie, zijn flexibel in te zetten en ontzorgen je op het gebied van connectiviteit. 

De voordelen van temperatuurbewaking

Als je realtime temperaturen moet meten omdat je actief ben in de voedsel of geneesmiddelen sector, is temperatuurbewaking veel aantrekkelijker dan temperatuurregistratie. Lees hieronder wat de voordelen zijn:

  • Betere functionaliteiten
  • Moderne interface van het programma
  • Makkelijker te (ver)plaatsen en uit te breiden
  • Connectiviteit wordt verzorgd door de leverancier
  • Oplossingen worden regelmatig van updates voorzien
  • Geen dataverlies 
  • Verzamelde data altijd inzichtelijk, waar je ook bent

Temperatuurbewaking of temperatuurregistratie van Dyzle

Wil je meer weten over temperatuurbewaking? Of wil je verdere uitleg over temperatuurregistratie?Neem dan contact met ons op via 036 532 3900 of stel je vraag via onze contactpagina.

Menu