Temperatuursensor

Een temperatuursensor is dus een zintuig wat temperaturen, of een andere natuurkundige grootheid waarneemt. In de biologie noemen we een sensor ook wel een zintuig. De meeste sensoren, zoals de temperatuursensor, zijn elektronisch of mechanisch uitgevoerd. Daarnaast bestaan er ook ‘virtuele’ sensoren, die ook wel bekendstaan als softwarematig uitgevoerde sensoren. Op deze pagina vertellen we je meer over de temperatuursensor.

Temperatuurmeter digitaal

Als we spreken over een temperatuursensor, hebben we het altijd over een sensor die ook realtime de gemeten waarden doorgeeft. Deze digitale temperatuurmeter kun je terugvinden in een portaal of op een display. De term temperatuurlogger komt ook veel voorbij als we het hebben over een temperatuursensor. De werking van dit type is alleen heel anders.

Een temperatuurlogger is een variant op de temperatuursensor, die alleen de verzamelde data prijsgeeft na een actie van de gebruiker. De meeste varianten van deze temperatuursensor moet je uitlezen door deze aan te sluiten op je pc via de USB-poort. Vaak heeft de fabrikant van de logger een programma beschikbaar die je op je pc moet installeren. Dit type temperatuursensor wordt vooral gebruikt in de transportsector.

Om aan de eisen omtrent temperatuurbewaking in de voedsel en farmaceutische sector te voldoen moet je gebruikmaken van een temperatuursensor.

Elektronische sensoren

Voor onze oplossingen voor temperatuurbewaking gebruiken wij louter elektronische sensoren. Dat betekent dat er geen bewegende delen zijn in de sensoren die kunnen slijten of afwijken. Dat vinden wij zeer belangrijk, omdat onze gebruikers moeten kunnen bouwen op betrouwbare data van de temperatuursensor.

Op ons portaal kunnen de volgende varianten van de temperatuursensor worden gebruikt: standaard temperatuursensoren, PT-100, thermokoppel, De standaard temperatuursensor wordt het meeste gebruikt, dit zijn digitale sensoren welke niet af kunnen wijken. Deze worden ingezet om temperaturen tussen de -25°C tot 50°C te meten.

Wil je nog lagere temperaturen meten tot bijvoorbeeld -200°C, dan gebruiken we daarvoor de PT-100 sensor. Om temperaturen tot 1000°C te kunnen meten hebben we de thermokoppel beschikbaar. Alle data die door deze sensoren wordt verzameld is realtime beschikbaar op ons online portaal.

Uiteraard ontwikkelen en produceren wij de sensoren en het portaal allemaal in eigen huis. Daardoor hebben we veel grip op de functionaliteit en kwaliteit van de sensoren.

De temperatuursensor van Dyzle

Als je op zoekt bent naar een oplossing om digitaal en realtime temperaturen te meten, overweeg dan de temperatuursensor van Dyzle. In onderstaand overzicht vertellen we je waarom:

  • De sensoren zijn zeer nauwkeurig en wijken nooit af
  • Strak en robuust IP67 design
  • Alle temperaturen kunnen gemeten worden
  • Mogelijk om kerntemperaturen te meten
  • Data is realtime en overal online beschikbaar
  • Data gaat nooit verloren dankzij het interne geheugen van de sensoren
  • De sensoren voldoen aan alle voedsel en farma eisen

Wil je meer weten over wat een temperatuursensor doet? Neem dan contact met ons op via 036 532 3900 of stel je vraag via onze contactpagina.

Menu