Wat doet een temperatuursensor?

Een sensor is wat we in de biologie een zintuig noemen. De meeste sensoren zijn elektronische of mechanisch uitgevoerd. Daarnaast bestaan er ook ‘virtuele’ sensoren, dit zijn softwarematig uitgevoerde sensoren. Een temperatuursensor is dus een zintuig wat temperaturen, of een andere natuurkundige grootheid waarneemt. Op deze pagina gaan we je meer vertellen over temperatuursensoren.

Als we spreken over een temperatuursensor hebben we het altijd over een sensor die ook realtime de gemeten waarden doorgeeft. Dit kan in een online portaal zijn, of op een display. De term temperatuurlogger komt ook veel voorbij, de werking van dit type is heel anders. Een temperatuurlogger geeft alleen de verzamelde data prijs na een actie van de gebruiker. De meeste loggers moet je uitlezen door deze aan te sluiten op je pc via de USB-poort. Vaak heeft de fabrikant van de logger een programma beschikbaar welke je op je pc moet installeren. Deze temperatuurloggers worden vooral gebruikt in de transportsector.

Om aan de eisen omtrent temperatuurbewaking in de voedsel en farmaceutische sector te voldoen moet je gebruikmaken van temperatuursensoren.

Wij gebruiken elektronische sensoren

Voor onze oplossingen voor temperatuurbewaking gebruiken wij alleen elektronische sensoren. Dat betekent dat er geen bewegende delen zijn in de sensoren die kunnen slijten of afwijken. Dat vinden wij zeer belangrijk omdat onze gebruikers moeten kunnen bouwen op betrouwbare data. Op ons portaal kunnen de volgende temperatuursensoren worden gebruikt: standaard temperatuursensoren, PT-100, thermokoppel, De standaard temperatuursensoren worden het meeste gebruikt, dit zijn digitale sensoren welke niet af kunnen wijken. Deze worden ingezet om temperaturen tussen de -25°C tot 50°C te meten. Wil je nog lagere temperaturen meten tot bijvoorbeeld -200°C, dan gebruiken we daarvoor de PT-100 sensor. Om temperaturen tot 1000°C te kunnen meten hebben we de thermokoppel beschikbaar. Alle data die door deze sensoren wordt verzameld is realtime beschikbaar op ons online portaal.

Uiteraard ontwikkelen en produceren wij de sensoren en het portaal allemaal in eigen huis. Daardoor hebben we veel grip op de functionaliteit en kwaliteit van de sensoren.

Waarom de temperatuursensoren van Dyzle gebruiken?

Als je op zoekt bent naar een oplossing om digitaal en realtime temperaturen te meten, overweeg dan de temperatuurbewaking van Dyzle.

  • De sensoren zijn zeer nauwkeurig en wijken nooit af
  • Strak en robuust IP67 design
  • Alle temperaturen kunnen gemeten worden
  • Mogelijk om kerntemperaturen te meten
  • Data is realtime en overal online beschikbaar
  • Data gaat nooit verloren dankzij het interne geheugen van de sensoren
  • De sensoren voldoen aan alle voedsel en farma eisen

Wil je meer weten over wat een temperatuursensor doet? Neem dan contact met ons op via 036 532 3900 of stel je vraag via onze contactpagina.

Menu